script src="https://cdn.globalso.com/lite-yt-embed.js">

fagu tioata, o le a le umi e mafai ona i ai i le natura?

O fagu tioata o koneteina fa'apisinisi masani i Saina.I aso anamua, na amata ona gaosia e tagata, ae e maʻaleʻale.O le mea lea, e itiiti ni ipu tioata atoatoa e mafai ona maua i tupulaga o lumanaʻi.

O lona fa'agasologa o le gaosiga e le faigata.E manaʻomia e le au inisinia ona tuʻimomomo mea mataʻutia e pei o le quartz sand ma soda ash, ma faʻapipiʻi pe a maeʻa le vevela maualuga, ina ia faʻaalia ai se mea manino.

E oo lava i aso nei, o fagu tioata o loʻo i ai pea se tulaga taua pe a ulufale atu mea faʻapipiʻi eseese i le maketi, lea e lava e faʻamaonia ai le tele o tagata e fiafia i lenei ituaiga fagu afifi.

O le amataga o oloa tioata

O mea tioata ua taatele i le olaga fa'aonaponei, e amata mai i fa'amalama i fafo o fale maualuluga e o'o i mapu e ta'alo e tamaiti.E te iloa le taimi muamua na faʻaaogaina ai tioata i mea tau fale?Ua maua e saienitisi e ala i suʻesuʻega o mea anamua e faapea o tamaʻi tioata tioata na maua i toega anamua a Aikupito i le amataga o le 4000 tausaga talu ai.

E tusa lava pe ua mavae le 4000 tausaga, o le pito i luga o nei tamai tioata tioata o loʻo mama pea e pei o le fou.E lei tuua lava e le taimi se faailoga ia i latou.Ole tele, e tele atu le pefu fa'asolopito.Ua lava lea e faʻaalia ai o mea tioata e matua faigata lava ona pala i le natura.Afai e leai se faʻalavelave mai mea mai fafo, e mafai ona faigofie ona faʻasaoina i le natura mo le 4000 tausaga, pe sili atu foi.

Ina ua faia e tagata anamua tioata, latou te leʻi iloa e umi lona aogā e teu ai;O le mea moni, na latou faia le tioata mai se faʻalavelave.I le aganuu a Aikupito anamua e tusa ma le 4000 tausaga talu ai, ina ua faʻateleina le fefaʻatauaʻiga i le va o setete o taulaga, sa i ai se vaʻa faʻatau oloa na tumu i le tioata tioata e taʻua o le "sosa masani" o loʻo tafe i lalo o le Sami Metitirani.

Peita’i, o le saosaoa o le tai ma ua leai se taimi e sola ai le va’a fa’atau i le loloto o le sami ma sa pa’ulia ai i tafatafa o le matafaga.E toetoe lava a faigata i se vaa tele faapea ona tulia e tagata.E mafai ona tatou o ese mai le faigata e ala i le faatofu atoa o le vaa i totonu o le vai i le sua o le tai i le aso e sosoo ai.I lea vaitaimi, na aumai ai i lalo e le auvaa le ulo tele i luga o le vaa e tutu ai se afi ma kuka.Na ave e nisi tagata ni oa mai oloa ma fausia e fai ma faavae mo le afi.

Ina ua lava meaʻai ma inu a le auvaa, sa latou fuafua e aveese le ulo ma toe foʻi i le vaa e momoe ai.I le taimi lea, na faateʻia i latou i le mauaina o le faʻavae omea na faʻaaogaina e mu ai le afi ua manino ma foliga matagofie i le susulu o le goto o le la.Mulimuli ane, na matou iloa ai na mafua ona o le gaioiga faʻamaʻi i le va o le soda masani ma le oneone quartz i le matafaga i lalo o le faʻafefeteina o le afi.O le puna muamua lea o tioata i le talafaasolopito o tagata.

Talu mai lena taimi, ua iloa lelei e tagata le auala e fai ai tioata.O le oneone Quartz, borax, limestone ma nisi mea fesoasoani e mafai ona faʻafefeteina i le afi e maua ai mea tioata manino.I le faitau afe o tausaga mulimuli ane o le malo, o le tuufaatasiga o tioata e leʻi suia lava.


Taimi meli: Ian-08-2022

Su'esu'ega

Mo fa'amatalaga e uiga ia matou oloa po'o lisi o tau, fa'amolemole tu'u lau imeli ia i matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

Mulimuli ia i matou

i luga oa tatou ala o faasalalauga lautele
  • a (3)
  • a (2)
  • a (1)